Supa de legume se aduce la punctul de fierbere, intr-o craticioara, se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii.
Intr-o cratita cu pereti inalti, se incalzeste uleiul pentru ciuperci. Se adauga usturoiul si se soteaza cateva minute, avand grija sa nu se arda.
Se adauga ciupercile si cimbrul si se calesc 5-8 minute, pana se inmoaie. Se transfera pe o farfurie.
In aceeasi cratita, se incalzeste restul de ulei, se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida. Se adauga orezul, se lasa 2-3 minute, amestecand frecvent, se adauga apoi vinul. Dupa ce aceasta s-a evaporat, se adauga cate un polonic de supa, amestecand frecvent si adaugand supa pe masura ce lichidul se evapora. Cand mai ramane cam jumatate din cantitatea de supa, se adauga ciupercile gatite si se continua procesul pana cand toata cantitatea de supa a fost folosita.
La final, se adauga branza taiata cuburi, untul si Parmezanul. Se indeparteaza de pe foc, se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute.
Se serveste fierbinte.