Risotto cu champinon

de aura78 in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2014 | 4325 vizualizari

 

DACA VA PLACE OREZUL ..CU SIGURANTA CA O SA VA PLACA ACEASTA VARIANTA DE AL GATI

 

INGREDIENTE

  • 400 g orez
  • 1 ceapa mare 
  • 4- 5 champiñon mari 
  • vin alb (jumatate de pahar )
  • 1 cubulet vegetal de Knor
  • `patrunjel
  • ulei de masline
  • 30-50 g de unt
  • branza parmiggiano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu champinon:

Taie ceapa marunt si pune-o la calit intr-o cratita cu ulei de masline,cand este calita adauga cubuletul de Knor, el champiñon taiat in cubulete mici si vinul .

Lasa-le inca 2 minute sa se caleasca impreuna ,pe urma adauga orezul si un pahar de apa, amesteca cu o lingura de lemn.Cand incepe sa fiarba si vezi ca incepe sa se stranga orezul, adauga apa putin cate putin,avand ,mereu  grija sa nu ti se usuce.

Nu lasa de amestecat,pt ca se prinde foarte usor .

Depinzand de tipul de orez ce vei folosi,timpul de coacere este diferit .

Eu am avut nevoie de aproximativ 30 de minute.Cand vezi ca orezului ii mai ramana aproximativ 2 minute adauga untul.La final pune branza parmiggiano rasa , dupa gust,( eu am pus 2 linguri cu varf)  si amesteca totul .

Presara-i patrunjelul taiat fin deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu champinon" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Satisfyyourcravings 1

18.02.2014, 16:47

Îmi place!

aura78 1

18.02.2014, 17:06

MULTUMESC TUTUROR....

Rocsi 1

18.02.2014, 18:59

Imi place.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv ciuperci umplute cu pui si legume