Cartofi Dauphinoise by Oana

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2013 | 15940 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Oana,sunt tare gustosi http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-dauphinoise-46928.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi noi
  • 100 g smantana
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g cascaval ras
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare rosie
  • sare/piper/boia dulce/ghimbir
  • 2 linguri de ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise by Oana:

Cartofii se taie rondele subtiri,la fel si ceapa rosie.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline,impreuna cu cartofii si ceapa rosie,se lasa cateva minute pana se inmoaie putin cartofii.Se amesteca des si se adauga condimentele.

Totul se muta intr-o tava,se pune la cuptor pentru circa 15 minute,Dupa care se scot,se face un amestec de parmezan,usturoiul pisat si smantana,se intinde pe cartofi si se amesteca bine.

Se pun din nou in cuptor si cand sunt aproape gata se adauga cascavalul si se lasa pana se rumenesc putin.

TIPS-URI

1

La cuptor trebuiesc lasati cam 30-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise by Oana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Bya Ralu 1

14.06.2013, 23:36

babi5 1

17.06.2013, 11:18

Bya Ralu 1

17.06.2013, 15:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv terina de cascaval