Risoni cu piept de pui si ciuperci

de katty in Paste, 19 Oct 2014 | 6538 vizualizari

 

Ador pastele risoni. Astazi le-am combinat cu piept de pui si ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de 250 gr paste in forma de orez
  • 300 gr ciuperci proaspete
  • 300 gr piept de pui
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 600 gr supa de pui
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risoni cu piept de pui si ciuperci:

Tocam ceapa si usturoiul fin.

Taiem pieptul de pui spalat si  zvantat prin tamponare cu un servet de hartie , in fasii subtiri .Pornim aparatul pe optiunea FRY pentru 15 minute . 

Punem uleiul , apoi ceapa .Lasam ceapa sa se inmoaie usor , amestecand ocazional , apoi adaugam usturoiul ,iar dupa cateva secunde pieptul de pui. Amestecam din cand in cand pana pieptul se albeste bine pe toate partile . Spalam ciupercile sub un jet de apa , le scurgem si le feliem subtire.Cand pieptul s-a albit bine adaugam ciupercile .

Amestecam  pana ciupercile incep sa se inmoaie ,  iar cu un minut inainte de a se termina timpul adaugam pastele . Amestecam usor .Stingem cu 400 ml supa de pui , punem sare , piper , inchidem aparatul si pornim  cu optiunea STEW pentru 20 de minute . Dupa 10 minute ridicam capacul si  mai adaugam 200 ml supa si  busuiocul .

Pastram pastele calde pana in momentul servirii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Risoni cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu pui