Un amestec de legume de vara si nu numai legate cu risoni si imbunatatite cu parmezan.
Retete de vara
Taiem capetele vinetelor, le decojim pastrand pe alocuri coaja si le taiem cuburi. Presaram putina sare si le scurgem intr-o sita 15 minute.
Decojim dovleceii si ii taiem cuburi. Taiem rosiile cubulete nu foarte mici. Curatam usturoiul si il taiem feliute.
Taiem ceapa julienne.
In uleiul incins punem pe rand legumele. Punem mai intai vinetele scurese si le rumenim usor la foc iute. Adaugam ceapa si cand aceasta incepe sa se inmoaie, adaugam usturoiul. Adaugam rosiile.
Cand acestea incep sa se inmoaie, punem risoni, sare si piper si acoperim cu 250 ml apa. Cand apa incepe sa fiarba, punem dovlecelul si nautul. Adaugam sare, piper si oregano.Acoperim cu un capac si fierbem la foc mic cand este absorbita toata apa. Presaram patrunjel verde si parmezan ras inainte de servire.
1
puteti folosi orice legume va plac