Reteta gustoasa de ciorba a la grec

de adriana65 in Ciorbe, 18 Noi 2009 | 81875 vizualizari

 

 Astazi va prezentam Reteta gustoasa de ciorba a la grec, pe gustul intregii familii. 
Preparata din carne de pasare, cu multe legume si dreasa cu galbenusuri si smantana, va fi apreciata de catre toti mesenii. Servita cu zeama de lamaie, te va incanta prin gustul ei fin si bun.
Pentru Reteta gustoasa de ciorba a la grec ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne pui, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, orez, galbenusuri, smantana si lamaie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta gustoasa de ciorba a la grec
  • 700 g carne de pui
  • 3 morcovi mijlocii
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1/2 pahar de orez
  • 1 zeama stoarsa de la o lamaie
  • 3 galbenusuri
  • 300 g smantana
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta gustoasa de ciorba a la grec:

Cum se prepara Reteta gustoasa de ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata marunt. Cand carnea s-a fiert se scoate, se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie bucatele si se pune din nou in oala.

Zarzavatul se curata, se toaca marunt si se taie cubulete, se pune intr-o tigaie cu ulei si se soteaza pana se inmoaie; se adauga in oala cu supa si se mai fierb 10 minute.
Intre timp se spala orezul si se adauga in oala cu ciorba. Se fierb toate aproximativ 10 minut, dupa care se ia oala de pe foc .
Se separa ouale, albusurile se pun deoparte (se vor folosi la alt preparat), iar galbenusurile se bat cu zeama de lamaie si smantana; se adauga 3 polonice de ciorba din oala; amestecul de galbenusuri se va subtia si, mai important, se va aduce aproximativ la aceeasi temperatura cu restul ciorbei , lucru foarte important pentru a nu se taia amestecul de galbenusuri cand se va turna in oala cu ciorba. Se pune oala cu ciorba pe foc moale si se mai lasa 2-3 minute, dar fara sa clocoteasca, numai pentru a se lega ouale. Se potriveste de sare si piper. Deasupra se presara patrunjel tocat marunt.
In farfurie se poate servi cu cate o felie de lamaie
Iti recomandam si varianta de Ciorba de perisoare a la grecCiorba de pui a la grec cu legume sau Ciorba de dovlecei a la grec, usoara si acrisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta gustoasa de ciorba a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete