Reteta germana: Mar in foietaj

de Bucataras in Dulciuri, 29 Sep 2014 | 4234 vizualizari

 

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Casa de Vinuri Alese. In septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Beraria Bierhaus67

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • Aluat foietaj
  • 1 ou
  • faina Arpis 000
  • scortisoara
  • sos caramel
  • inghetata pentru servit
     
    Ingrediente sos caramel
  • Zahar
  • Unt
  • Smantana lichida
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta germana: Mar in foietaj:

Vezi aici cum se prepara aluatul: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-65306.html

Preparare mar in aluat

Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm).

Se decojeste marul si se inveleste intr-o fasie de aluat.

Se unge cu albus batut spuma cu scortisoara si se introduce la cuptor la 75 grade pentru 25 de minute.

Prepare sos caramel

Zaharul se caramelizeaza cu unt. Se adauga smantana lichida dupa ce
s-a lichefiat.

Mod de servire

Se serveste cald, cu inghetata de vanilie.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

Sponsor: Gama de articole, marca DeKassa, destinata prepararii si servirii mesei cuprinde vase pentru gatit, cutite, tacamuri, vase si vesela din portelan si ceramica si multe alte accesorii importante in bucataria moderna

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta germana: Mar in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Xandrinne 1

18.12.2015, 18:41

UrsanMihaela 1

03.02.2018, 11:39

e bun un mar copt pe o vreme de iarna, ne mai incalzeste sufletul

Ancutsa 1

10.02.2018, 10:33

Arata super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu untura reteta veche