Reteta delicioasa de Drob de ciuperci - Un aperitiv foarte gustos pe care-l prepar de mult timp, extrem de apreciat de invitati. Se face foarte repede si tot la fel de repede se si termina.
Ingrediente Reteta delicioasa de Drob de ciuperci
Cum se prepara Reteta delicioasa de Drob de ciuperci
1. Ciupercile se spala, se taie bucati de 1 cm si se pun la calit in ulei la foc iute aproximativ zece minute. Se dau la o parte si se strecoara de zeama.
2. Ceapa verde, cea uscata, usturoiul verde ( sau cateii de usturoi ) si ardeiul gras se toaca si se pun la calit in putin ulei. Nu se tin foarte mult, cam trei, patru minute, avand in vedere ca se vor pune si la cuptor.
3. Cand sunt gata, se adauga verdeata spalata bine tocata marunt si ciupercile scurse bine de zeama.
4. Batem bine cele patru oua si impreuna cu cascavalul ras si pesmetul se adauga amestecului de ciuperci.Se omogenizeaza bine si se potriveste de sare si piper.
5. Se tapeteaza doua forme de chec ( marimea 10x25 cm ) cu unt si pesmet si se toarna compozitia. Putem pune intr-o singura forma, cu dimensiune mai mare cu diametru de 26 cm.
6. Pentru crusta, se bat cele doua oua cu cele doua linguri cu smantana si sarea si se toarna deasupra.
7. Se pun formele in cuptor si se lasa 30 minute la foc mediu, doar cat se rumeneste frumos.Nu se lasa mai mult pentru a nu se usca prea tare.
8. Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se feliaza si se serveste cu o Salata de porumb cu avocado
Pot fi adaugate in compozitie oua fierte, ca la Drobul clasic, sau poate fi preparat simplu, ca un fel de Chec aperitiv