Reteta de tortulet 13 ianuarie

de Constelatialeu in Torturi, 13 Ian 2024 | 1737 vizualizari

 

13 ianuarie asta are tripla semnificatie, era ziua bunicii mele - mama tatalui, ziua nepoatei sale,Adriana ( 70 de ani cu lamultiani ) si ziua finei mele Cati- tot cu lamultiani ....pe prima am pomenit-o, a doua a primit tortul iar a treia a primit urarile de sanatate si iubire ( sa dat cu ''inglejii'' )......e pe minimalist , de aceea i-am zis tortulet....invat sa fac si chestii minimaliste...

Pentru Reteta de tortulet 13 ianuarie sunt necesare urmatoarele ingrediente: foi napolitana, zmeura, banane, oua, ciocolata, smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tortulet 13 ianuarie
  • forma de tort cu pereti inalti si detasabili 14 cm
  • 1 foaie de napolitana mica din care am taiat doua discuri cu diametrul de 14 cm
  • 6 bomboane caramel Quality Street
  • Jeleu de zmeura
  • 150 g zmeura congelata
  • 2 linguri zahar
  • 10 g gelatina + apa rece cat sa acopere gelatina de 1 deget
  • Mousse de banane
  • 2 banane coapte cca 200 g
  • 2 oua M
  • 100 g ciocolata alba Belcolade
  • 10 g gelatina
  • 150 g smantana pt frisca 36% grasime ,batuta mai lejer
  • 1 lingur plina cu drajeuri de ciocolata
  • Decor
  • nuca prajita si taiata grosier
  • drajeuri colorate pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tortulet 13 ianuarie:

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie

Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am incercat sa nu zdrobesc prea rau zmeura. Am pus gelatina la hidratat in apa rece, apoi am incorporat-o in zmeura fierbinte si am omogenizat bine. Am lasat cca 5 min  cat am pregatit eu forma de tort, am imbracat cu folie alimentara forma, apoi am asezat folie acetat peste folia alimentara, am turnat jeleul in forma si am dat forma la congelator 1 ora. Intre timp am decupat cele doua discuri din foaia de napolitana, am pus la topit bomboanele caramel , pe unul dintre discuri am intins caramelul topit . Am scos jeleul de la congelator , am asezat discul cu caramel peste jeleu si am lasat s ase intareasca cat timp am pregatit mousse-ul

Mousse de banane : Smantana pentru frisca am batut-o cat sa obtin varfuri moi. Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pasat bananele, nu le-am pasat cat sa devina un piure, am dorit sa obtin si bucatele de banana. Peste banane am adaugat cele doua oua si am omogenizat, am adaugat si ciocolata si am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur , am incorporat gelatina hidratata, am omogenizat bine si am lasat sa scada tempratura sub 35 grade ( cca 15 min) apoi am incorporat frisca, la final am incorporat si drajeurile de ciocolata. Am turnat mousse-ul peste discul cu caramel. Apoi am asezat discul simplu din foaia de napolitana. Am bagat forma la congelator pana a doua zi. A doua zi am scos din congelator forma, am scos inelul si folia acetata am asezat o farfurie deasupra si am intors invers tortul, jeleu sa fie deasupra. Am ornat partea de mousse cu nuca prajita si taiata grosier, iar deasupra peste jeleu am presarat drajeuri colorate. N-am sectiune, tortul a plecat in plimbare direct la sarbatorita.

Vezi si reteta de Tort cu ciocolata si portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tortulet 13 ianuarie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu