Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane

de Catalina L in Torturi, 11 Feb 2024 | 1582 vizualizari

 

9 ANI de BUCATARAS astazi !
Va invit la tort, o reteta de sarbatoare fara gluten si cu putini carbohidrati.
Puteti inlocui indulcitorul natural cu zahar daca doriti.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/tort-cu-ciocolata-mere-si-crema-de.html
Pentru Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, faina migdale, cacao, mere, oua, crema castane, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castanePentru blat:
  • 125g pudra migdale
  • 25 g de unt moale
  • 1 lingura de pudra de cacao
  • 2 linguri indulcitor natural Sukrin gold
  • 1 lingura tarate psyllium -facultativ
  • 2 oua mari sau 3 mici
  • Pentru insertul cu mere ;
  • 3 mere
  • 2 foi de gelatina
  • 30-40 ml de apa
  • 20 g de unt
  • 1/2 lingurita scortisoara rasa
  • 2 linguri indulcitor natural Sukrin gold
  • Pentru crema mousse ciocolata- castane :
  • 200 g ciocolata neagra 85%
  • 175 g crema de castane
  • 20 cl smantana lichida
  • 120 g de mascarpone
  • 3 albusuri
  • 3 foi de gelatina
  • Frisca pentru decor:
  • 200 ml de smantana lichida,
  • 2 linguri de mascarpone,
  • vanilie
  • 2 lnguri indulcitor natural pudra
  • 1 castana confiata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane:

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane

Pregatiti insertul cu mere o zi inainte:

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Curatati si taiati merele cubulete mici Intr-o tigaie adanca puneti untul cu indulcitorul, caramelizati un pic si adaugati merele.
Gatiti cateva minute, amestecati.  Adaugati apa, lasati sa fiarba  2 minute, luati de pe foc si puneti gelatina scursa. Amestecati si varsati intr-o forma (16-18 cm) tapisata cu film alimentar, tasati bine. Dati la congelator o noapte.

Pregatiti blatul:

Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusle cu indulcitorul , adaugati untul moale si frecati. Inorporati pudra de migdale amestecata cu cacaoa si cu  taratele psyllium . Se bat albușurile spuma si se incorporeaza treptat. Varsati in forma unsa si tapisata cu hartie de copt (22 cm). Coaceti 12 minutes,in cuptorul incalzit la 210°C. Lasati sa se raceasca.  

Pregatiti crema mousse;

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Mixati sau radeti ciocolata si puneti-o intr-un castron. Incalziti smantana cu mascarponele. Cand ajunge la fierbere luati de pe foc si varsati peste ciocolata. Amestecati bine, sa se topeasca ciocolata complet, adaugati gelatina stoarsa si amestecati . Incorporati crema de castane. Se bat albușurile spuma si se incorporeaza treptat.  

Montaj:

Intr-un castron in forma de bol tapisat cu film alimentar varsati jumatate din crema mousse.  Puneti insertul cu mere congelat la mijloc si acoperiti cu restul de mousse. Acoperiti cu film si dati la congelator minimum 12 ore.

Decupati blatul un pic mai mare decat marimea bolului.  Am lasat la congelator 3 zile, am pus si blatul decupat inveliit in film alimentar.

10 ore inainte de servire scoateti din congelator. Scoateti tortul din bol si depuneti-l pe blat, totul pe o farfurie de prezentare. Dati la frigider.

Pregatiti o frisca : bateti smantana lichida cu indulcitorul, adaugati mascarponele si vanilia   Decorati tortul cu frisca si castana confiata si pastrati-l la rece. 

Vezi si reteta de Tort de mere cu nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (9)

mirela0911 1

18.02.2024, 19:20

Ce bunatate de tort! La multi ani!

Catalina L 1

18.02.2024, 20:45

multumesc tuturor

laura_n 1

19.02.2024, 17:40

Ador crema de castane in deserturi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mere, caramel si frisca