Jeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie.
La multi ani, 2024!
Pentru Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, ciocolata, jeleu fructe.
Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si le-am adus la punctul de fierbere, apoi le-am pus in forma de silicon.
Am pus gelatina la hidratat, intr-un ibric am pus siropul de trandafir, pliculetul de top gel si apa si am amestecat bine. Am pus pe foc ibricul si cand a dat in fiert am lasat 1-2 minute, am tras de pe foc, am adaugat gelatina hidratata, am omogenizat si am turnat amestecul peste fructe.
Am bagat forma la congelator pentru cca 3 ore.
Apoi am facut mousse-ul de ciocolata.Am pus gelatina la hidratat, intr-un castron de inox am pus cele 3 oua, zaharul, laptele si am omogenizat bine, am adaugat ciocolata.
Am pus castronul pe baia de aburi, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de aburi, am incorporat gelatina hidratata.
Separat am batut smantana pentru frisca impreuna cu zaharul vanilat, smantana a fost rece de la frigider, nu am batut-o foarte mult, cat sa formeze varfuri moi. Frisca obtinuta am incorporat-o in crema de ciocolata, inca calduta, am omogenizat bine.
Am scos forma de la congelator, am turnat peste jeleu mousse-ul de ciocolata, am adaugat afinele, am presarat biscuitele sfaramat si drajeurile de ciocolata la suprafata, am luat un bat de frigaruie si am amestecat usor cat sa se amestece cu mousse-ul doar la suprafata. Am dat forma la congelator peste noapte.
Trebuie sa fie foarte bine inghetat ca sa se scoata usor din forma.
Se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se sectioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.
La multi ani, sanatosi si plini de bucurii !