Reteta de preparare a papanasilor fierti

de bianca92 in Dulciuri, 7 Feb 2017 | 3810 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Nu am mai postat demult, iar recent am facut acesti papanasi deliciosi si m-am gandit ca v-ar placea si voua :)

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 1 kg branza de vaci
  • 250 gr gris
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 baton vanilie ras
  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 200 gr pesmet
  • 3-4 linguri zahar brun
  • 1 esenta de rom
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor 

Zdrobiti bine de tot branza cu furculita. Adaugati grisul si amestecati bine. Apoi adaugati zaharul si vanilia si amestecati din nou. Adaugati ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. In functie de cat e de uscata sau cu zer branza, s-ar putea sa fie nevoie de un ou in plus sau in minus. Lasati amestecul de o parte si pregatim pesmetul.

Intr-o tigaie, topim untul, adaugam pesmetul si il prajim pana se face auriu. Il dam la o parte, adaugam zaharul brun si amestecam bine.

Intr-o oala mare, punem apa la fiert si adaugam si esenta de rom. Intre timp, formam bilute mici (ca mingile de ping pong) din compozitia pregatita mai devreme si le pregatim pe o tava.

Cand apa fierbe, dam focul la minim si asteptam sa nu mai clocoteasca. In acel moment, adaugam papanasii pana acoperim fundul oalei cu ei, insa atentie sa nu fie prea inghesuiti.

Papanasii sunt gata in momentul in care se ridica la suprafata de pe fundul oalei. Ii scoatem din apa cu ajutorul unei palete cu gauri si ii dam prin tava cu pesmet.

Papanasii se pot servi ca atare sau cu gemul preferat sau un sos fin de fructe. (Mie mi-a placut combinatia de papanasi fierti cu gem de macese).

 

TIPS-URI

1

Ca sa modelati mai usor papanasii, umeziti putin mainile dupa fiecare 3 papanasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Papanași dietetici