Strudel cu mere

de CameliaR in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 4969 vizualizari

 

Ador mirosul de mere la cuptor si mirosul de scortisoara. Sunt delicioase si atat de bune la micul dejun sau la pachet. Pentru Mos Craciun! 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 6 foi de placinta
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • 2 lingurite de scortisoara
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Curatam merele de coaja, le spalam iar apoi le dam pe razatoare. Intr-o craticioara punem merele si cele 3 linguri de zahar. Le lasam sa fiarba aproximativ 14 minute. Luam merele de pe foc si adaugam si cele 2 lingurite de scortisoara. Amestecam bine. Intindem pe masa de lucru 2 foi de placinta si le ungem cu ulei. La marginea foii punem 2 linguri din compozitia de mere, indoim partile laterale, mai ungem odata cu ulei si rulam. Le crestam putin la suprafata si le punem intr-o tava cu hartie de copt. Le ungem cu ulei iar apoi cu oul batut. Se lasa la cuptor timp de 30-40 de minute la 170 - 180 grade C. Daca doriti le puteti pudra cu zahar. 

TIPS-URI

1

Le puteti unge si cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudele cu mere