Prima data am mancat acest desert intr-un restaurant din orasul meu! Mi s-a parut fantastic de bun. La un moment dat am zis sa caut o reteta sa il fac si eu. Am incercat cateva, problema este urmatoarea, cuptorul joaca un rol important in successul retetei. Adica, un cuptor pe gaz este diferit de unul electric! Are sau nu are ventilatie? Cat de bine evacueaza aburii? S.a.m.d. Trebuie sa o faci de cateva ori ca sa iti reuseasca. Consistenta aluatului iarasi este foarte importanta, nu trebuie sa fie foarte tare, trebuie sa aiba fluiditate. Va recomand sa coaceti cate 2 odata pana cunoasteti cuptorul, in al doilea rand 8 minute sunt 8 minute, nu 9 sau 10! Poate mai putin cu 1 minut. Un singur minut face ca prajitura sa se coaca si in interior. Astea fiind zise iata reteta:
Ciocolata impreuna cu untul se topesc la bain-marie. Separat, într-un castron se bat ouale cu zaharul. Cand s-a topit, ciocolata se toarna peste oua şi se amesteca bine. La final se adauga faina si se omogenizeaza. Formele se ung cu unt si se toarna compozitia cu ajutorul unui polonic sau al unei linguri. Se baga in cuptorul incins la 180 grade pentru 8 minute, pana se intaresc marginile - mijlocul trebuie sa ramana moale .
Se serveste cu inghetata de vanilie!