Reteta de preparare a papanasilor
Aseara imi era pofta de papanasi asa ca m-am pus pe treaba si au iesit niste minunatii delicioase in scurt timp. Va astept sa ii incercati si voi!
Reteta de preparare a papanasilor
Branza de vaci se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie. Dupa ce incorporam bine ingredientele adaugam treptat faina si framantam usor pana se formeaza un aluat moale si pufos. Dupa ce lasam putin aluatul sa se odihneasca incepem si formam bilute si inele din el. Papanasii astfel modelati se prajesc in ulei pe ambele parti pana cand acestia capata o crusta. Cu o paleta acestia se scot pe o tava pentru a se scurge de excesul de ulei.
Pentru servire se adauga smanatana si dulceata de prune pentru a-i orna si pentru un gust deosebit.
Pofta buna!
1
Faina se adauga pana cand observati ca aluatul se leaga, fara a se face exces pentru ca altfel acestia nu vor fi fragezi.
2
In loc de praf de copt e de preferat 1 lingurita de bicarbonat de sodiu.
3
Dulceata poate fi inlocuita cu oricare alta dupa preferinte.
4
Din cantitatea mentionata mi-au iesit 9 papanasi de marime medie.