Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine

de Adrian2016 in Dulciuri, 18 Feb 2016 | 3669 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Sunt innebunit dupa ei si de data asta am facut si eu cu ajutorul sotiei mele.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 4 lg de zahar
  • 1|2 lg bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • 200gr faina
  • coaja de lamaie si portocala
  • putina sare
  • smantana
  • dulceata de afine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine:

      Reteta de preparare a papanasilor

    Branza de vaci se amesteca cu ouale intregi, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie,faina si coaja de lamaie si portocala si se omogenizeaza ingredientele.

         Coca trebuie sa fie moale.Se da 2 ore la frigider. Cu mana data prin faina formati 9 discuri si tot atatea bilute din aluat. Treceti degetul aratator prin faina si infigeti-l in discul de coca.

         Rotiti circular degetul pentru a obtine un orificiu central în aluat. In uleiul incins, la temperatura mica, rumeniti cate 2 papanasi deodata – in functie de dimensiunea vasului de prajire – si tot atatea bilute, pe ambele parti. In mod normal, papanasii se prajesc cam 5-6 minute fiecare.

         Acest timp depinde de marimea papanasilor si de nivelul uleiului din vasul de prajire. Este foarte important ca focul sa fie mic pentru ca papanasii sa nu se prajeasca doar la suprafata si sa ramana cruzi in mijloc.

         Scoateti papanasii, pe masura ce sunt prajiti, şi puneti-i la scurs de excesul de grasime pe un prosop de hartie. Mai intai, veti scoate bilele pentru ca, fiind mai mici, se vor face primele.Se servesc cu smantana si dulceata de afine.

TIPS-URI

1

Papanasii trebuie prajiti la foc mic sau potrivit ca se faca bine si sa nu se prajeasca numa la suprafata.

2

Branza trebuie scursa bine daca este apoasa.

3

Pot fii facuti cu ce dulceata doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

19.02.2016, 09:34

super buni!

Adrian2016 1

19.02.2016, 14:32

Dya m-a ajutat si ea,normal nu ?

Panacris 1

07.05.2016, 22:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti din fulgi de ovaz