Reteta de preparare a papanasilor

de Cris2711 in Dulciuri, 5 Iul 2014 | 6018 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor M-am inspirat de la Motan,Motan a preluat-o de la Gaby_d,ca papanasii sunt preferatii mei nici nu mai zic,ioi dar ce deliciosi mai sunt:).Versiunea de papanasi fierti imi place tot atat de mult ca si de papanasi prajiti.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr. branza de vaci
  • 200 gr. gris
  • 4 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr.de unt
  • 200 gr. pesmet
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un castron am pus branza de vaci impreuna cu grisul,zaharul si zaharul vanilat.

Le-am incorporat,apoi am adaugat pe rand cele 2 oua,amestecand in continuare.

Apoi am pus castronul la frigider pentru 20 de minute.

Intre timp am topit untul in tigaie,apoi am adaugat pesmetul si l-am rumenit pana a capatat o culoare aurie.

Se ia deoparte si se lasa la racit,pe urma se adauga zaharul pudra.

Intr-o oala mare se pune apa la fiert,cu putina sare.

Se lasa la foc mediu pana clocoteste.

Apoi se da la foc mic.

Mainile se umezesc bine cu apa ,apoi se ia aluat de marimea unei caise,se modeleaza rotund,se adauga in apa fierbinte si se lasa la fiert,pana se ridica la suprafata.

Cu o paleta se scot din apa si se dau prin pesmet.

Noi i-am servit cu o dulceata de capsuni,preparata de noi si cu smantana.

Pofta buna, bucatarasi!

TIPS-URI

1

A se elimina zerul de la branza de vaci.

2

Optiunea de a se mai adauga gris in aluat e ok,eu nu am mai pus,m-am straduit cu mainile umezite sa ii formez,deoarece sunt mai buni cand aluatul este moale.

3

Cand se introduc in apa fierbinte,cu paleta se controleaza daca nu s-au lipit de oala.

4

Cand se scot cu paleta ,nu se scurg foarte mult de apa,deoarece se prinde pesmetul mult mai usor de papanasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta domneasca cu branza dulce