Reteta de preparare a papanasilor M-am inspirat de la Motan,Motan a preluat-o de la Gaby_d,ca papanasii sunt preferatii mei nici nu mai zic,ioi dar ce deliciosi mai sunt:).Versiunea de papanasi fierti imi place tot atat de mult ca si de papanasi prajiti.
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un castron am pus branza de vaci impreuna cu grisul,zaharul si zaharul vanilat.
Le-am incorporat,apoi am adaugat pe rand cele 2 oua,amestecand in continuare.
Apoi am pus castronul la frigider pentru 20 de minute.
Intre timp am topit untul in tigaie,apoi am adaugat pesmetul si l-am rumenit pana a capatat o culoare aurie.
Se ia deoparte si se lasa la racit,pe urma se adauga zaharul pudra.
Intr-o oala mare se pune apa la fiert,cu putina sare.
Se lasa la foc mediu pana clocoteste.
Apoi se da la foc mic.
Mainile se umezesc bine cu apa ,apoi se ia aluat de marimea unei caise,se modeleaza rotund,se adauga in apa fierbinte si se lasa la fiert,pana se ridica la suprafata.
Cu o paleta se scot din apa si se dau prin pesmet.
Noi i-am servit cu o dulceata de capsuni,preparata de noi si cu smantana.
Pofta buna, bucatarasi!
1
A se elimina zerul de la branza de vaci.
2
Optiunea de a se mai adauga gris in aluat e ok,eu nu am mai pus,m-am straduit cu mainile umezite sa ii formez,deoarece sunt mai buni cand aluatul este moale.
3
Cand se introduc in apa fierbinte,cu paleta se controleaza daca nu s-au lipit de oala.
4
Cand se scot cu paleta ,nu se scurg foarte mult de apa,deoarece se prinde pesmetul mult mai usor de papanasi.