Reteta de preparare a papanasilor
Pentru că-mi rămăsese nişte brânzică bună de vaci,m-am hotărât să fac nişte papanaşi că tot nu făcusem demult.Acuma unii ar spune că sunt gogoşi nu papanaşi.Noi aşa îi pregătim.
Reteta de preparare a papanasilor
Am amestecat brânza cu zaharul ,ouale,sarea,bicarbonatul si aromele.
Am pus grisul si faina pe rând .
Nu puneti toata faina daca nu este nevoie,trebuie sa obtinem doar un aluat din care sa putem modela papanasii nu foarte tare.
Depinde foarte mult si de cât este de scursa brânza.
Am format bilute,le-am aplatizat putin si am facut o gaura la mijloc.
Am mai facut si bilute mai mici de pus deasupra celor mari.
Le-am prajit în ulei.
Puteti sa folositi un vas mai mic ca diametru pentru ca papanaşii sa fie acoperiti cu ulei.
Dupa ce s-au prajit pe ambele parti i-am scos pe hârtie absorbanta.
Am servit papanasi cu iaurt si dulceaţă de maceşe.
1
ca topping pentru papanasi puteti opta si pentru ciocolata topita sau un sos caramel