Guguluf de iarna

de Sylvia in Prajituri, 20 Feb 2010 | 4003 vizualizari

 

Ieri seara mi-am zis sa fac ceva dulce cu gustul iernii care aici in Franta nu pare foarte decisa daca sa ramana sau sa plece.

 

INGREDIENTE

  • Am pornit de la ce aveam prin casa si m-am gandit ca mi-ar face placere sa contina asa ca am pus : 5 oua,
  • 10 linguri de faina,
  • 10 linguri de zahar,
  • 50 grame de unt topit,
  • 3 linguri de suc de potocale proaspat stors,
  • o lingurita de praf de copt, 
  • o mana de stafide,
  • o lingurita de scortisoara,
  • un mar mare curatat si taiat cubulete
  • coaja de la o portocala  curatata bine de partea alba si tocata cubulete marunte.
  • Pentru decor am pus 75 de grame de ciocolata alba topita cu putin lapte si am presarat cocos.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf de iarna:

  Preparare : batem albusul spuma cu zaharul  si apoi adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, continuam cu untul topit si sucul de portocale.   Adaugam apoi stafidele, scortisoara si coaja de portocala .

  Turnam compozitia intr-o forma de guguluf tapetat cu unt si faina si adaugam bucatele de mere.

   Se coace la 180 de grade in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, verificam cu testul scobitorii inainte de a-l scoate, daca iese curata inseamna ca e copt. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca  apoi in invelim ciocolata topita cu lapte cat sa facem un strat aderent si sa patrunda putin in prajitura si pudram generos cu cocos.

  Decoram centrul  cu felii de portocala si este gata pentru servit. Cateva  felii de guguluf si un ceai  fierbinte de menta au fost o cina perfecta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (8)

Sylvia 1

20.02.2010, 20:56

Ma bucur ca va place servesc pe toata lumea.
Teo forma de asta am cumparat eu din Ro pt mama mea de la Cora si sa stii ca la Kauffland de ex am vazut o multime de branzeturi importate , macarpone, ricotta, camembert cam tot ce vrei a inceput sa se gaseasca si in Romania nu te lasa de bucatarit

silvi0ara 1

21.02.2010, 21:56

Asa este Sylvia,se gasesc aproape de toate si la noi.

Bya Ralu 1

11.12.2013, 18:18

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nectarine