Reteta de preparare a papanasilor Am ajuns si eu la reteta cu nr. 100! Yuhuuuu!
Reteta de preparare a papanasilor
Am pus branza dulce de vaci intr-un castron incapator. Ouale le-am batut cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, coaja de lamaie, bicarbonatul, scortisoara, uleiul, dupa care le-am adaugat peste branza si am amestecat bine bine. Incepem sa turnam din faina putin cate putin si amestecam pana se incorporeaza...Punem atata faina cat necesita pentru a nu fi lipicios aluatul si a il putea modela in mana ( luam o lingura de aluat, trecem mana prin ulei sau faina pentru a nu se lipi si facem un inelus). Din compozitia mea au rezultat 26 de papanasi....si vreo 20 bobite. Ii prajim in uleiul bine incins si din abundenta, pentru a avea loc sa se manifeste si sa se ridice la suprafata! Ii scoatem pe un prosop de bucatarie pentru a se scurge surplusul de ulei si ii servim calzi sau reci cu smantana si dulceata!
O minunatie!