Aceasta Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao am facut-o la cererea speciala a fiului meu, altfel a zis ca nu ma colinda! :D Deci, bunatati pentru colindatori!
Nu are gusturi rele pentru ca e delicioasa prajitura!
Ingredientele necesare sunt: oua, zahar, faina, branza, unt, budinca vanilie, suc de portocale.
Ingredientele pentru Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao
Pt. blat:
Pt. crema:
Pt. glazura:
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.
Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana devin cremoase. Se toarna uleiul si se mixeaza la viteza mica. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt. Se adauga in crema si se amesteca bine. Se adauga spuma de albusuri si se amesteca usor pana se incorporeaza.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 23 x 33 cm, se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Crema: Untul, la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat apoi se adauga putin cate putin din branza. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata branza. Se intinde aceasta cema pe toata suprafata blatului racit.
Glazura: Intr-o craticioara se pune budinca impreuna cu zaharul si sucul. Se amesteca pentru a se dizolva praful de budinca, apoi se pune pe foc mediu. Se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca.
Se toarna aceasta glazura peste stratul de branza, se niveleaza repede, apoi se lasa la racit. Se portioneaza si se serveste alaturi de un ice frappe
Pofta buna!
Vezi si reteta de Prajitura Somloi sau prajitura Bounty
1
Toate ingredientele vor fi aduse la temperatura camerei.