1. Se taie mai intai untul in bucati si se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei; ulterior acestei operatiuni , intr-un bol mare turnam faina, zahar ( in mijlocul fainii), 1 ou+ 1 galbenus, bucatile de unt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare.
2. Se amesteca rapid cu varful degetelor, apoi cu palmele , incercand omogenizarea aluatului cat mai rapid posibil. Acoperim bila de aluat rezulata cu folie alimentara si punem la frigider cca 30 min.
3. In formele de tarte bine unse cu unt si tapetate cu faina, vom imbraca peretii acestora cu aluatul intins ; vom intepa aluatul cu furculita si dam la cuptor cam 15 min in cuptorul deja incalzit.
4. In momentul cand sunt gata tartele le vom scoate din forme si le vom lasa la racorit .
In intervalul de timp respectiv vom pregati crema de lamaie, astfel:
Punem la fiert laptele cu niste coaja de lamaie rasa+ zeama de lamaie, apoi batem galbenusrile cu zaharul pana devin lucioase si spumoase, apoi incorporam faina turnata in ploaie; adaugam treptat laptele fiert, iar amestecul rezultat il punem din nou la fiert, la foc mic, continuand amestecarea pana cand crema se ingroasa si incepe sa clocoteasca. Dupa cateva minute , turnam crema intr-un castron , la racit si acoperim cu folie alimentara pentru a evita formarea unei pelicule deasupra.
Cand crema este bine racita, vom incorpora in aceasta bucatele de unt, la temperatura camerei. Amestecam bine de tot cu un tel, rezultand o crema spumoasa, fina !
5. Cu aceasta crema obtinuta vom umple tartele, apoi punem peste 5-6 mure si dam la rece!
6. Servim tartutele pudrate cu zahar farin! Un deliciu!