Aceasta Reteta de Pirojki cu cartofi am facut-o de multe ori acum muuulti ani. Acum vreau sa o fac si pentru voi. Am luat-o de pe blogul culinar,, LaLena,, asa cum am luat multe retete de pe,,Bucataras,,
Ingredientele pentru Reteta de Pirojki cu cartofi sunt urmatoarele: iaurt, ulei, zahar, drojdie, faina, cartofi, ceapa, marar, patrunjel, ou.
Iata cum se prepara Reteta de Pirojki cu cartofi
Pregatim mai intai umplutura ca sa fie rece cand facem Pirojki. Fierbem cartofii timp de 20 minute de cand incepe apa sa clocoteasca.
Intre timp, calim ceapa in putin ulei si o turnam peste cartofii pisati ca pentru piure.
Adaugam sare, piper si verdeata. Eu nu am avut verdeata proaspata si am folosit putin oregano si marar uscat. De-a lungul timpului, am facut si fara sa adaug verdeta in cartofi si a fost bine si asa.
Pentru aluat, amestecam iaurtul, tinut la temperatura camerei, cu uleiul, zaharul, sarea, apoi faina amestecata cu drojdia uscata.
Framantam aluatul si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit cu prosop sau folie alimentara.
Dupa acest timp, il mai framantam pe blatul presarat cu putina faina si il mai lasam sa creasca 30 minute.
Acum ne apucam de facut 20 de bilute egale, pe care le aplatizam cu degetele. Blatul va fi uns cu ulei.
Punem cate o lingura de umplutura pe fiecere, lipim marginile si aducem colturile spre interior
Intoarcem cu liipitura in jos si aezam unul cate unul in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam sa creasca in tava 15 minute, le ungem cu oul batut, apoi le coacem pana se rumenesc frumos, la 180-200 grade.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura
1
Pentru aceasta Reteta de Pirojki cu cartofi, este bine sa tineti cont de urmatoarele:
2
Putem face Pirojki cu diverse umpluturi cum ar fi cea pe care am facut-o si eu: cu varza calita in ceapa si piper negru, sau cu cartofii pregatiti ca mai sus si cu branza, umplutura de carne tocata calita cu ceapa, de telemea si cascaval, ciuperci calite in ceapa...
3
Putem folosi si Kefir sau lapte batut, daca nu avem iaurt.