Sarmalutele sunt minunate , de fiecare data am succesc cu ele :))
OPARIREA VERZEI:
Se pune apa la clocotit cu otet, varza se curata de cotor(se scoate),Cand apa clocoteste punem varza cu golul in jos.
Varza se lasa pana frunza isi schimba culoarea in verde deschis si se inmoaie. Se scoate frunza cu frunza si se taie in 2 sau in 4 , depinde cate este de mare frunza.
COMPOZITIA:
Carnea se pune in castron, se spala orezul bine si se adauga peste carne. ntr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa toacata si lasam la calit 5 minute, se adauga pasta de rosii, sare, piper, marar si cimbru , se mai lasa 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele. Se lasa la racorit si se pune peste carne si se omogenizeaza.
Se ia frunza de varza, se pune cu lingurita compozitia de carne, se ruleaza strans, iar la final se baga capetele inauntru.
Se toaca varza se pune in fundul oalei , se pune ciolanul afumat , taiat bucati , se aseaza sarmalele si se mai pune un rand de varza tocata.
Se acopera cu apa si se pun pe foc mare pana dau in clocot , iar apoi se lasa la foc mic 1 -2 ore (depinde de varza).
Cand sunt apropate fierte se adauga bors magic si pasta de rosii diluata cu apa si se mai lasa 10-20 min ..si se stinge focul
POFTA BUNA!!
1
Se pot acri si cu moare de varza, sare de lamaie sau se pot lasa asa.