Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Feb 2023 | 3950 vizualizari

 

Pentru Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc m-am inspirat de la Iuliana Florentina Avram - Retete fel de fel- am avut intentia sa schimb faina din crema cu amidon, dar n-am facut-o, desi preferam sa fac asta, data viitoare asa o sa fac. La blat am folosit o tava cu dimensiunile de 25/35 cm, foile din aluat foitaj le-am intins cat tava de la aragaz si apoi le-am decupat la dimensiunile blatului cu nuca.

Ingredientele pentru aceasta reteta sunt: foietaj, oua, nuca, zahar, faina, pesmet, lapte, unt.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc
  • Aluat foitaj 800 g, 2 bucati a 400 g fiecare
  • Blat cu nuca
  • 6 albusuri oua medii
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca prajita si macinata
  • 50 g pesmet
  • 1 lingura zeama lamaie
  • un praf de sare
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 l lapte cu 3,5 % grasime
  • coaja de lamaie
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 250 g unt cu 82 % grasime
  • Pt. pudrat
  • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc:

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc

Foi din aluat foitaj : Am lasat la dezghetat aluatul, apoi am intins prima foaie si am asezat-o in tava tapetata cu hartie de copt si am intepat-o cu furculita, am folosit tava de la cuptor. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt-o cateva minute pana a inceput sa se rumeneasca  usor. Am scos foaia din cuptor si al lasat-o sa se raceasca, Am procedat la fel si cu a doua foaie.

Blat: Am folosit o tava cu pereti detasabili, dimensiuni 25/35 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. La final am incorporat cu miscari lente de jos in sus nuca macinata. Am pus compozitia in tava si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30-35 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine blatul.

 Crema : Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, sarea, zaharul si coaja de lamaie, am mixat bine, apoi am adaugat faina si un pic de lapte rece si am amestecat bine. Restul de lapte l-am infierbantat si apoi l-am adaugat peste amestec. Am mixat energic, apoi am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase transformandu-se intr-o budinca. Am luat castronul de pe baia de abur, am adaugat esenta de vanilie, am acoperit castronul cu folie alimentara si l-am lasat sa se raceasca bine. Untul la temperatura camerei l-am mixat bine, apoi am incorporat budinca racita, putin cate putin, pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Am taiat foile din aluat foitaj la dimensiunea blatului. Am asezat prima foaie de aluat foitaj in tava cu pereti detasabili, am intins jumatate de crema, apoi am asezat blatul de nuca, peste blat am intins restul de crema si am asezat adoua foaie de foitaj. Peste prajitura am pus o hartie de copt am asezat un fund si o greutate  care sa se aseze uniform pe toata suprafata prajiturii, am lasat prajitura cateva ore, era bine daca o lasam pana adoua zi, dar timpul ma presa, asa ca am taiat-o dupa cateva ore, cu ajutorul unui cutit zimtat. Am presarat zahar farin peste prajitura portionata.

Vezi si reteta de Cremsnit Duo

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

14.02.2023, 20:55

Mi se pare interesanta combinatia si chiar ma incanta! Vezi ca la modul de preparare, la blatul cu nuca, ai scris ca ai pus faina, dar la ingrediente nu scrie faina!

Constelatialeu 1

14.02.2023, 22:32

Multumesc Rocsy de atentionare, e pesmet in loc de faina, oboseala bat-o vina :S

oanapl 1

17.02.2023, 09:30

Ce idee faină!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu crema de mure