un dulce ciocolatos..si buuun...
Ouale se bat bine cu zaharul, cu mixerul, pana devin spuma, apoi se adauga uleiul si se mai mixeaza putin. Ciocolata de topeste impreuna cu frisca si se adauga si cacaua in ea, apoi dupa ce se raceste putin, se toarna peste compozitie si se mixeaza. Se adauga si praful de copt stins cu sucul de lamaie si esenta de rom, iar la sfarsit faina, lingura cu lingura, amestecandu-se cu o lingura de lemn. Se pune faina pana tarta capata o consistenta grosuta...cam 200 g faina aproximativ. Sincer eu nu am masurat-o, dar asa am aproximat...
Se incinge cuptorul la 170-180 grade, se unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in tava si deasupra se pun boabele de struguri, apoi cu o lingura se niveleaza cat de cat tarta, sa acopere strugurii, ca sa nu ramana gauri mari dupa coacere. Se da la cuptor si se coace tarta cam 30 minute...dar testul cu scobitoarea spune cel mai bine, cat e suficient....
Dupa ce s-a copt am scos tarta pe un servet, am lasat la racit si apoi am uns-o cu 2 linguri de Nutella. Eu am mai adaugat si un fel de glazura-jelee. Am pus plicul de gelatina pudra intr-o craticioara si am amestecat cu 200 ml apa si 3 linguri zahar. Am pus pe foc mic si am adus la punctul de fierbere, am adaugat si cacaoa si am amestecat foarte bine. Am lasat 1 minut sa dea cateva clocote la foc mic, apoi am luat de pe foc, am lasat un minut sa se astampere si am turnat peste tarta. Am dat la rece vreo 2 ore.