Am zis sa incerc si varianta cu unt ca nu o incercasem, asa ca am ciocanit la usa bucatariei lui Miha, am intrat si am tras cu ochiul la reteta . Vazut, bagat la cap si apucat de mesterit cornulete.
Pentru Reteta de cornulete cu unt ai nevoie de urmatoarele ingrediente: unt, zahar, oua, faina, nuca.
Iata cum se prepara Reteta de cornulete cu unt
Am pus intr-un castron untul moale la temperatura camerei, am adaugat sarea, zaharul pudra, galbenusurile, coaja de lamaie , de vanilie am uitat dar nu a fost nici o paguba.Am amestecat bine totul pana am obtinut un amestec omogen apoi am incorporat faina. Am obtinut un aluat nelipicios, am lasat aluatul la rece 30 min. Dupa ce a stat la rece am impartit aluatul in bucati mai mici, am intins o foaie pe care am decupat-o cu ajutorul unei farfurii , cu o rola zimtata am taiat in 8 parti egale. Am pus in fiecare triunghi gem amestecat cu nuca macinata, am rulat si am asezat cornuletele formate in tava. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru cca 15-20 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos.Am scos cornuletele din cuptor si le-am pudrat cu zahar.
Vezi si reteta de Cornulete cu rahat colorat.