Reteta de chec cu lamaie

de gaby_duceag in Dulciuri, 21 Mai 2023 | 8216 vizualizari

 

O finete de chec, cu aroma delicata si textura minunata! – Chec cu lamaie
Pentru Reteta de chec cu lamaie ai nevoie de oua, faina, lamaie, zahar.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente reteta chec cu lamaie
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 300 g faina alba
  • 8 g praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 70 ml ulei
  • 60 ml zeama de lamaie
  • o lingurita coaja de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de chec cu lamaie:

Iata cum se prepara Reteta de chec cu lamaie:

Preincalzeste cuptorul la 175 grade.

Separa albusurile de galbenusuri.

Imparte sarea in cele doua boluri.

 Mixeaza albusurile spuma, apoi adauga, treptat, zaharul.

Opreste-te cand amestecul e ferm si lucios.

In vasul cu galbenusurile amesteca bine si adauga, treptat, uleiul, putin cate putin.

La final pune zeama de lamaie si omogenizeaza.

Adauga totul in bolul cu albusuri si amesteca de jos in sus, cu miscari usoare.

Cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si pune si coaja rasa.

In timp ce misti circular, usor, bolul, trece cu lingura de jos in sus pana ce incorporezi toata faina si amestecul e omogen.

Pregateste doua tavi de chec si tapeteaza-le cu hartie pentru copt.

Imparte compozitia pentru chec cu lamaie egal in cele doua tavi,

Introdu tavile pe a doua treapta, de jos in sus si coace la 175 grade pentru 35 -40 minute.

Checurile trebuie sa fie usor rumene si sa treaca testul cu scobitoarea. La mine a durat exact 35 minute, dar depinde de cuptorul fiecaruia.

Scoti din coptor, lasi 4-5 minute, apoi le scoti din tava si le lasi pana se racesc. Desprinzi hartia si poti felia.

Vezi si Chec aromat cu nuci si fructe confiate

TIPS-URI

1

NOTA. Doar daca! preferi checul  mai dulce, poti pune si 250 g zahar in loc de 200 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]