Delicate, usor de facut, delicioasele briose cu iaurt sunt indragite de toata lumea. Servite la cafea, la mic dejun, cu lapte sau alaturi de ceai, intotdeauna constituie o alegere potrivita pentru deserturi economice, rapide si spornice.
Pentru Reteta de briose cu iaurt, delicate si usor de facut am folosit urmatoarele ingrediente: oua, zahar, unt, lapte, iaurt, faina.
Iata cum se prepara Reteta de briose cu iaurt, delicate si usor de facut
Intr-un bol pune ouale intregi, sarea si zaharul. Mixeaza pana cand compozitia isi dubleaza volumul, devine cremoasa si pufoasa (aproximativ 5 minute).
Adauga apoi coaja de lamaie si omogenizeaza.
Pune apoi iaurtul si mixeaza din nou usor, adaugand treptat, pe parcursul mixarii, intai esenta de vanilie, apoi laptele, untul topit si uleiul. Adaugati-le putin cate putin, pana cand le incorporati pe toate.
Cerne faina impreuna cu praful de copt. Adauga in 3 etape peste compozitia de briose cu iaurt si mixeaza usor, pana la omogenizarea completa.
Acopera bolul cu folie alimentara si da-l la frigider pentru cel putin o ora. Eu am lasat 2 ore.
Preincalzeste cuptorul la 175 grade C.
Pregateste tava de briose si pune hartiute in fiecare orificiu (daca nu esti 100% sigura ca ai hartiute bune, unge-le cu unt). Distribuie compozitie in fiecare, lasand putin loc gol in forma.
Presara deasupra fie zahar pudra, fie zahar tos (cam 1/2 de lingurita pe fiecare) – se va forma o crusta frumoasa, delicioasa – apoi introdu tava in cuptor, pe treapta din mijloc.
Coacerea depinde foarte mult de cuptorul fiecaruia. Va dura intre 20 si 30 de minute. La mine a durat 28 minute. Briosele cu iaurt trebuie sa fie crescute, usor rumene si sa treaca testul cu scobitoarea. Daca testezi dupa 20-25 minute si scobitoarea iese curata, opreste cuptorul.
Scoate briosele din tava si lasa-le la racit.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Briose Fererro sau briose sarate. Recomandam si baklava muffins