Reteta de aluat universal, pentru chec si briose

de Stella29 in Dulciuri, 12 Sep 2024 | 1250 vizualizari

 

Pentru a obtine un aluat universal care sa fie potrivit atat pentru chec, cat si pentru briose, poti urma aceasta reteta simpla.

 

INGREDIENTE

Ingrediente reteta de aluat universal, pentru chec si briose (pentru un chec sau pentru 10 briose)

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita esenta de vanilie sau coaja rasa de lamaie/portocala (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de aluat universal, pentru chec si briose:

Preparare Reteta de aluat universal, pentru chec si briose

Preincalzeste cuptorul la 180 grade.

Mixeaza ouale impreuna cu zaharul, pana cand cresc in volum si se deschid la culoare.

Adauga in fir subtire uleiul, in timp ce mixezi la viteza mica, apoi laptele, esenta si coaja de citrice.

Cerne faina impreuna cu praful de copt si pune-o usor peste oua, omogenizand, dar nu in exces.

Daca faci briose, pune hartiute in forme si unge-le cu putin ulei. Daca faci chec, tapeteaza forma cu hartie pentru copt sau unge-o cu ulei si presara faina.

Umple formele pana la 2/3 din capacitate.

Coace briosele pentru aprox 25 minute, iar checul pentru aprox 40 minute.

Fa testul cu scobitoarea, pentru siguranta. Aceasta trebuie sa iasa curata.

Serveste-le dupa ce se racesc sau pune-le in pachetelul de scoala/munca.

Noua ne place mult sa le servim cu iaurt.

Sigur v-ar placea si aceasta reteta de Briose cu afine

Recomandam si Briose cu crema de ciocolata.

TIPS-URI

1

Acest aluat este usor de adaptat si poti adauga diverse arome sau ingrediente suplimentare, cum ar fi cacao, stafide sau bucati de ciocolata, pentru a varia reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de aluat universal, pentru chec si briose" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec in doua culori