Reteta clasica de hummus libanez

de Iulia_avram in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2023 | 7610 vizualizari

 

 Astazi va prezint Reteta clasica de hummus libanez.
Hummus-ul libanez este un aperitiv emblematic al bucatariei Orientului Mijlociu, care a castigat popularitate in intreaga lume datorita gustului sau delicios si proprietatilor sale sanatoase. Aceasta pasta cremoasa, preparata din naut fiert, tahini (pasta de susan), ulei de masline, suc de lamaie si condimente aromate, este un element de baza al meselor libaneze si este adesea servita alaturi de paine plata proaspata, legume proaspete sau ca parte a unor sandvisuri si salate. Gustul sau bogat si textura catifelata il fac un aperitiv ideal pentru orice ocazie, de la petreceri si intalniri sociale pana la gustari rapide acasa.
Sunt necesare cateva ingrediente: naut, tahini, lamaie, ulei de masline si usturoi.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta clasica de hummus libanez
  • 1 conservă de năut (de 400 g)
  • 2 linguri de tahini
  • 3-4 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta clasica de hummus libanez:

Iata cum se prepara Reteta clasica de hummus libanez

Scurgem nautul din conserva si-l punem intr-un bol. Adaugam pasta de susan, uleiul, sucul de la lamaie, cateii de usturoi, putina apa si sare dupa gust.

*Se pot descoji boabele de naut, astfel hummus-ul va mult mai fin si cremos.

Pasam cu un mixer vertical pana obtinem o pasta consistenta sau punem totul in robot si mixam pana ce compozitia arata ca un piure.

Transferam hummus-ul intr-un vas si-l decoram cu ulei de masline, boia de ardei dulce sau picanta, boabe de naut si seminte de susam albe si negre. 

Bineinteles, merge de minune alaturi de lipii. Pofta buna!

Vezi si reteta de Humus in doua culori sau hummus cu leurda

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta clasica de hummus libanez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

laura_n 1

14.08.2023, 16:56

Daca mi-ar face cineva in fiecare zi, as manca cu ochii inchisi

Ksenya 1

17.08.2023, 12:29

Buna tare!

Rocsi 1

30.08.2023, 20:12

Si eu fac des, mai ales pentru zilele de post, doar ca nu pun tahini! Ne place mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Hummus (pasta de naut)