Astazi va prezint Reteta clasica de hummus libanez.
Hummus-ul libanez este un aperitiv emblematic al bucatariei Orientului Mijlociu, care a castigat popularitate in intreaga lume datorita gustului sau delicios si proprietatilor sale sanatoase. Aceasta pasta cremoasa, preparata din naut fiert, tahini (pasta de susan), ulei de masline, suc de lamaie si condimente aromate, este un element de baza al meselor libaneze si este adesea servita alaturi de paine plata proaspata, legume proaspete sau ca parte a unor sandvisuri si salate. Gustul sau bogat si textura catifelata il fac un aperitiv ideal pentru orice ocazie, de la petreceri si intalniri sociale pana la gustari rapide acasa.
Sunt necesare cateva ingrediente: naut, tahini, lamaie, ulei de masline si usturoi.
Iata cum se prepara Reteta clasica de hummus libanez
Scurgem nautul din conserva si-l punem intr-un bol. Adaugam pasta de susan, uleiul, sucul de la lamaie, cateii de usturoi, putina apa si sare dupa gust.
*Se pot descoji boabele de naut, astfel hummus-ul va mult mai fin si cremos.
Pasam cu un mixer vertical pana obtinem o pasta consistenta sau punem totul in robot si mixam pana ce compozitia arata ca un piure.
Transferam hummus-ul intr-un vas si-l decoram cu ulei de masline, boia de ardei dulce sau picanta, boabe de naut si seminte de susam albe si negre.
Bineinteles, merge de minune alaturi de lipii. Pofta buna!
Vezi si reteta de Humus in doua culori sau hummus cu leurda