Reţeta conţine colorant roşu, lichid. Eu am folosit suc de sfeclă roşie şi nu mi s-a parut că afecteză gustul prajiturii, dimpotrivă, a potenţat şi mai mult cacaua, dându-i un gust puternic, de ciocolată.
Culoarea nu a ieşit de un roşu intens, ca în fotografiile de pe internet…
Cu toate astea, mi-a plăcut contrastul dintre blat şi crema de brânză, cu aromă de apa de trandafiri, chiar foarte mult, şi cred că ar fi mers si nişte zmeură.
Pasul 1
Ingredientele uscate se amestecă într-un bol (făina, cacaua, bicarbonatul).
Pasul 2
Untul se bate spumă cu zahărul şi vanilia.
Pasul 3
Peste untul spumă am adăugat oul bătut ca pentru omletă, şi jumătate din amestecul ingredientelor uscate.
Pasul 4
Încorporaţi în aluat şi laptele bătut şi sucul de sfeclă roşie.
Pasul 5
La final, amestecaţi cu o paletă restul ingredientelor uscate.
TOPPING
Pasul 6
Frişca se bate separat. Crema de brânză se spumează cu zahărul. Am adăugat sucul de sfeclă roşie şi apa de trandafiri, iar la sfârşit, am unit crema de brânză şi frişca amestecând uşor, cu o paletă.
Pasul 7
Aluatul se împarte în 12 forme de cupcakes şi se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute, la 180 de grade.