Este reteta preluata de la Laura..Multumesc Laura, a iesit delicioasa!
Pentru baza de biscuiti:
Pentru crema:
- Faramitam biscuitii in robot sau ii zdrobim cu sucitorul. Turnam peste ei untul topit si cu mana ii asezam in forma rotunda cu pereti detasabili si unsa cu margarina in prealabil. Apasam bine biscuitii si ii nivelam uniform, fara a lasa margini. Dam la rece putin pana pregatim crema.
- Mixam bine crema de branza cu zaharul si vanilia , apoi adaugam frisca lichida, continuand sa amestecam. Punem ouale si la final faina.
- Impartim compozitia in doua parti egale; intr.una adaugam colorantul rosu si ciocolata alba topita initial pe baie de aburi . Amestecam bine .
- Turnam compozitia rosie peste baza de biscuiti si apoi cea alba cu grija sa nu se amestece intre ele. Incepeti de pe margine incet, invartind forma circular. Mie putin mi s-a amestecat, dar totusi au iesit cele doua culori separate (data viitoare sper sa iasa mai bine :)
- Si bagam cheesecakeul la cuptorul incins la 180 grade pt 30-40 minute.
- Cand e rece se orneaza dupa preferinta. Eu am stropit cu ciocolata si am ornat cu frisca amestecata cu crema de branza si zmeura.