Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda

de laura_n in Paste, 15 Apr 2015 | 3301 vizualizari

 

Recunosc, pentru mine a fost o provocare, dar ies grozavi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru paste:
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde (aproximativ 300- 350 gr)
  • Pentru umplutura
  • 300 gr urda proaspata
  • 50 gr telemea sarata
  • 300 gr spanac proaspat curatat si spalat
  • 1 legatura subtire de leurda
  • piper alb
  • pentru sos
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • 2 fire usturi verde
  • 2 felii subtiri cascaval
  • 5 linguri smantana
  • 3 linguri umplutura de branza cu spanac
  • piper alb
  • nucsoara
  • 1 canita apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda:

Aluatul de ravioli

Intr-un vas, punem 2 oua, cateva linguri de ulei masline, sare. Amestecam rapid cu un tel pana devin spumoase. Adaugam o cana de faina si amestecam. Transferam compozitia pe un blat de lucru si incorporam si restul de faina. Amestecam pana obtinem un aluat ferm, nelipicios. Lasam un pic sa se odihneasca.

Umplutura

Curatam si spalam spanacul si leurda. Le mixam rapid la blender. Intr-un castron, punem branza faramata, piperul, adaugam mixul de spanac si leurda si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte. Nu uitati sa opriti cateva linguri din umplutura pentru sos.

Punem la fiert o oala, cu apa si cu un praf de sare. 

Intindem aluatul, in strat subtire, 1-2 mm, decupam cercuri si cu ajutorul formei speciale, asezam aluat, punem o lingurita de umplutura si sigilam. Dam deoparte fiecare pasta si cand am epuizat tot aluatul, punem la fiert pastele in apa clocotita, timp de 5-6 minute, pana se ridica la suprafata. Le scoatem pe o farfurie.

Incingem doua linguri de ulei masline, intr-o tigaie, adaugam doi catei zdrobiti si usturoiul verde tocat, lasam un pic la calit, adaugam cascavalul rupt fasii si smantana amestecata cu cateva linguri de umplutura. Punem pastele in sos si daca e cazul, adaugati o canita mica de apa, sare, piper, nucsoara si lasati pe foc pana scade sosul. Serviti calzi!

TIPS-URI

1

aluatul trebuie intins in strat subtire.

2

umplutura poate varia, in functie de gustul fiecaruia. Atentie insa sa nu umpleti prea mult pastele, astfel riscati ca la fiert sa se desfaca si sa iasa umplutura.

3

puteti prepara sos dupa bunul plac.

4

uleiul in aluat asigura elasticitate aluatului.

5

in functie de tipul de faina, daca e cazul, puteti suplimenta cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

15.04.2015, 20:12

bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Ksenya 1

16.04.2015, 07:55

imi place ce-ai facut!

anca_rm 1

16.04.2015, 08:20

ce bunatati ne-ai adus Laura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu chiftelute, ciuperci si porumb