Ravioli cu unt si verdeata-reteta la steamer

de adnia in Paste, 2 Iul 2013 | 5162 vizualizari

 

Daca tot mi-am luat steamer, pai sa-l folosesc! Mai ales ca baiatului meu i-a cazut cu tronc si ma ajuta la retete, apoi isi ia scaunul si sta in fata aparatului si-l "pazeste" pana e gata mancarea, apoi vine cu faufuria in maini s-o umplu:) Sunt tare fericita ca am gasit si eu ceva sa-i placa, mai ales ca e amator de paste si braaaaaaaaaaaanza:)

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • putina sare
  • faina integrala de grau cat cuprinde, pt. a forma aluatul

Pt. umplutura:

  •  1 ou
  • 50 gr, cascaval ras
  • 50 gr. telemea de oaie

pt. servire:

  •  un cub de unt
  •  verdeata tocata marunt (patrunjel, busuioc, cimbru)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu unt si verdeata-reteta la steamer:

Din ingredientele pt. aluat se formeaza o bila elastica, pe care o lasam sa se odihneasca cca 10 minute. Intre timp pregatim umplutura: radem cascavalul si telemeaua, pe care le amestecam cu oul batut.

Aluatul se intinde in foaie subtirica (fiind facut cu faina integrala, e mai ferm si se intinde bine, iar dupa fierbere va fi "al dente"). Decupam cercuri, cu ajutorul decupatorului formei de ravioli (coltunasi), apoi plasam fiecare cerc in forma de ravioli, il umplem cu putina branza (1 lingurita, nu mai mult), pensulam marginea cercului cu apa, apoi inchidem forma si presam bine, ca sa fim siguri ca ravioli s-au sigilat.

La partea cu lucrul aluatului si formarea pastelor ravioli am avut parte de un real ajutor din partea micului meu bucatar, care s-a aratat extrem de grijuliu cu viitoarea sa mancare:))

De aici a fost foarte simplu: am pus impreuna ravioli in compartimentele aparatului cu aburi, am pus apa si am setat la 30 minute.

I-am scos pe farfurie si i-am stropit cu putin unt si verdeata tocata marunt. I-am servit calzi.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu unt si verdeata-reteta la steamer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adnia 1

03.07.2013, 18:05

lubita, esti o draguta! mie mi-e de foarte mare ajutor aparatul asta, e ultima mea achizitie si sta la loc de cinste, cel putin deocamdata. il ador si sunt super incantata ca nu trebuie sa stau langa el cat gateste si nici nu am grija ca se arde mancarea

Rocsi 1

03.07.2013, 19:49

Ce faine ti-au iesit

lilik 1

04.07.2013, 11:57

grozavi si arata tare apetisanti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ravioli umplute cu spanac si ricotta cu sos de smantana si parmezan