Daca tot mi-am luat steamer, pai sa-l folosesc! Mai ales ca baiatului meu i-a cazut cu tronc si ma ajuta la retete, apoi isi ia scaunul si sta in fata aparatului si-l "pazeste" pana e gata mancarea, apoi vine cu faufuria in maini s-o umplu:) Sunt tare fericita ca am gasit si eu ceva sa-i placa, mai ales ca e amator de paste si braaaaaaaaaaaanza:)
Pt. aluat:
Pt. umplutura:
pt. servire:
Din ingredientele pt. aluat se formeaza o bila elastica, pe care o lasam sa se odihneasca cca 10 minute. Intre timp pregatim umplutura: radem cascavalul si telemeaua, pe care le amestecam cu oul batut.
Aluatul se intinde in foaie subtirica (fiind facut cu faina integrala, e mai ferm si se intinde bine, iar dupa fierbere va fi "al dente"). Decupam cercuri, cu ajutorul decupatorului formei de ravioli (coltunasi), apoi plasam fiecare cerc in forma de ravioli, il umplem cu putina branza (1 lingurita, nu mai mult), pensulam marginea cercului cu apa, apoi inchidem forma si presam bine, ca sa fim siguri ca ravioli s-au sigilat.
La partea cu lucrul aluatului si formarea pastelor ravioli am avut parte de un real ajutor din partea micului meu bucatar, care s-a aratat extrem de grijuliu cu viitoarea sa mancare:))
De aici a fost foarte simplu: am pus impreuna ravioli in compartimentele aparatului cu aburi, am pus apa si am setat la 30 minute.
I-am scos pe farfurie si i-am stropit cu putin unt si verdeata tocata marunt. I-am servit calzi.
Enjoy!