Ratatouille este o mancare simpla doar din legume care se potriveste perfect acestei perioade dar nu numai, mai ales ca mie imi place tare mult sa mananc orice mancare de legume.
Am ales sa fac si acest preparat la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital, prietenul meu de baza cand nu am timp sa stau langa mancare si vreau sa am si o mancare sanatoasa.
Ceapa o curatam si o spalam iar restul legumelor doar le spalam si le indepartam capatele la zucchini, vanata si ardei.
Taiem rondele toate legumele.
Stropim cu putin ulei de masline fundul vasului de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot, apoi de jur imprejur aranjam legumele feliate.
Presaram deasupra sare si piper si turnam sucul de rosii peste legume.
Acoperim vasul de ceramica cu capacul din dotare, conectam aparatul la o sursa de curent, setam modul de gatire ‘High’ si selectam timpul la 3 ore. (timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).
La final adaugam firele de chives taiate si busuiocul tocat.
Servim mancarea calda si mai adaugam condimente daca e nevoie.