Ieri, reteta lui Tavi mi-a facut cu ochiul ( Tavi nu stiu daca mi-a facut :)))) ). Asa ca m-a apucat de treaba si azi am realizat un pranz plin de culoare si arome.
Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/7883/ratatouille.html
Vinetele si dovleceii se taie felii si se rumenesc pe ambele parti, fara ulei , in tigaia teflonata.
Se toaca ceapa, usturoiul, morcovul , telina, ardeiul gras , apoi se pun la prajit in doua linguri de ulei de masline, mestecand continuu.
Adaugam rosiile tocate (sau rosiile in bulion), pasta de tomate, apoi sare si piper dupa gust, foaia de dafin, cimbru, busuioc si patrunjel verde si mai lasam pe foc cateva clocote.
Intr-un vas de yena am aranjat un rand de felii de vinete si un rand de dovlecei, peste care am presarat jumatate de lingurita de rozmarin, apoi am turnat jumatate din legumele din tigaie. Am aranjat iar un strat de felii de vinete si dovlecei, am presarat rozmarin si am turnat restul de legume rumenite,(ca la mucasa) . Am acoperit totul cu patrunjel verde si am dat la cuptor pentru cca 45 minute.
L-am servit cu orez brun fiert in apa cu sare si busuioc. A fost delicios!
Multumesc, Tavi!