rata nu am mancat niciodata da sigur e tare buna pe vasul ala de-l ti in apa si in care se adauga f putin lichid iar mancarea se gateste mai mult in aburii formati in interior,il cheama vas roman vasul de lut e ala "emailat",sa zic asa,macar pe exterior si care nu necesita"baie" inainte de folosire
hei, hei .................Kamy , inainte de a da sfaturi ai face mai bine sa te documentezi......uite ce scrie aici despre vasul de lut.............http://www.cevabun.ro/oala-de-lut-pentru-sarmale/.................Ca regulă generală, înainte de a o folosi, chiar dacă aţi supus-o pregătirii iniţiale, oala trebuie ţinută 30 de minute în apă rece înainte de utilizare..........am citat ce scrie despre oala de lut smaltuita despre care tu afirmi ca nu i se face "baie"
medi...eu chiar nu am dat sfaturi,am indraznit sa ma leg de denumire da....aia e oala de lut si o data folosita se inchid porii de la grasimea mancarii si oricum in oala aia se pune apa,la sarmale de exemplu,eu fac si ciorba....mama mea folosea si eu am 2 cred ca de vreo 30 de ani si de 25 gatesc in ele la oala de lut nu trebuie dar la vasul roman...da si-s documentata de la meseriasi care vin cu oale in fiecare an la tg.olarilor in sibiu da fiecare face ce vrea si cum crede ca-i mai bine mi-am jurat ca nu ma mai bag da asa-mi trebuie daca ma mananca"limba"
tu cred ca esti indragostita pai nu vezi ce scriu?
am citit l-am scris cu mana cand am vazut ca ma baga-n calamari
ok...tu-i faci baie eu numai dus adica o clatesc cum fac de cand o folosesc si pe vremea aia nu era internet,erau olarii tin minte ca pe prima care am cumparat-o ,dupa ce am folosit-o am spalat-o cu det.de vase iar la a doua gateala am aruncat si oala si mancarea de atunci intreb pe olari daca am o nelemurire ca doar nu e rusine