Curatam legumele,le spalam si le taiem buc.mari ca ptr.supa.Ceapa o lasam intreaga.
Intr-o oala de 5l punem apa si legumele la fiert,in afara de cartofi.
Pregatim rasolul:punem sare grunjoasa pe maduva ca sa nu se imprastie in apa.
Cand apa fierbe punem si buc.de rasol.Spumam cat este nevoie.Cand legumele sunt pe jumate fierte,punem cartofii.Cand s-au fiert le scoatem pe o farfurie.
Rasolul dureaza pana e bine fiert(3 ore la foc mic sa nu se tulbure supa).
Cand e bine fiert punem buc.de rasol intr-o tava,legumele pe langa(in afara de ceapa...o aruncam)punem din loc in loc bucatele de unt,putina supa(2-3 ling.)si dam la cuptor putin sa prinda culoare.
Se serveste neaparat cu hrean sau sos de hrean(ceva sa contina....hrean)
Cui ii place poate manca maduva pe paine prajita si sare.
Pofta maxima!!!!!
1
Eu fac rasolul la kukta deobicei-1 ora dupa ce incepe sa fluiere-dar amandoua erau la "mosie".
2
Sa crestati in vreo 2 locuri pielita de pe marginea rasolului ca se va aduna daca nu.
3
din zeama faceti o supa buna cu taitei de casa sau galuste.