Frigarui cu porc si legume

de Ancutsa in Porc, 27 Feb 2020 | 1841 vizualizari

 

Îmi plac mult frigăruile, pentru că de fiecare dată le pot face altfel. Acum am ales să le pregătesc cu porc, cârnat, șuncă, jambon crud uscat, ciuperci și ardei. Le-am presărat cu mirodenii și au ieșit delicioase! Pentru garnitură am ales niște cartofi copți, doar câțiva, pentru că aveam deja frigăruile. Am zis că merg bine alături de ridichi roșii, usturoi verde, praz și câteva frunze de la o salată Terra Verde, care mi-a plăcut mult pentru că are rădăcini și poate fi pusă în ghiveci, e frumos colorată, dar și gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru frigărui:
  • 400 g carne de porc,
  • 6 felii de jambon crud uscat,
  • 6 ciuperci Champignon mari,
  • 1 ardei kapia,
  • șuncă țărănească, după gust,
  • 1 cârnat cabanos,
  • Sare, după gust,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 lingurițe mix mirodenii (cimbru, oregano, cimbrișor, boia dulce, rozmarin și coriandru),
  • 16 bețe lungi pentru frigărui,
  • Pentru garnitură:
  • 4 cartofi noi,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 linguriță mix mirodenii,
  • cașcaval ras, după gust,
  • 1 legătură ridichi roșii,
  • Câteva frunze de salată Terra Verde,
  • Usturoi verde, după gust,
  • Praz, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu porc si legume:

 

Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii scurte, dar groase. Șunca țărănească se taie fâșii mici. Cârnatul se taie rondele.

Se trec frigăruile prin jet de apă, apoi se înșiră pe ele ingredientele de mai sus, alternându-le după plac. Se așază pe o tavă, se picură peste ele puțin ulei, mirodenii și sare după gust. Eu am folosit 2 lingurițe dintr-un mix de mirodenii pe care mi l-am pregătit singură într-un borcănel. Mi-l umplu de fiecare dată cu ce-mi place.

Se rumenesc frigăruile într-o tigaie grill, întorcându-le din când în când. O să vă ia ceva timp, pentru că nu încap multe odată, așa că transferați-le într-un vas acoperit pe măsură ce sunt gata, ca să nu se răcească până le terminați pe toate.

 Între timp, se pregătește garnitura: se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se amestecă într-un vas încăpător cu uleiul, sare și mirodeniile preferate. Se răsfiră pe o tavă pregătită cu foaie de copt, se presară cașcaval ras și se dau la cuptor, la foc mediu, 25 de minute sau până se rumenesc.

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: 1 h 10 min

Porții: 4 ( se obțin 16 frigărui)

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/frigarui-cu-porc-si-legume.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu porc si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui din carne de porc