Rapsodie cu visine

de ilinca_rox in Torturi, 1 Mai 2014 | 12798 vizualizari

 

Am pregatit aceast tortulet rapid, cu ceva timp in urma, de ziua Mihaelei (mihaelam90). In criza de timp si lipsa totala de inspiratie, am apelat la aceste cutiute cu minuni de la Dr Oetker. Sper sa va placa si voua :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mix pentru prajitura Dr Oetker
  • 200 ml smantana dulce UHT
  • 300 ml apa rece
  • 150 gr iaurt
  • 360 gr visine (un borcan cu compot)
  • 50 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rapsodie cu visine:

Blatul: Incepem sa pisam biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie sau cu o vergea, apoi intr-o craticioara punem la topit untul impreuna cu 7 linguri de compot. Cand da in clocot, se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie biscuitii pisati. Se amesteca bine pana intra tot lichidul in biscuiti, acestia devenind umezi. In forma pentru prajitura, pusa in prealabil pe un platou, cu ajutorul unei linguri se aseaza biscuitii intr-un strat uniform astfel incat sa acopere toata suprafata formei. Se lasa apoi la racit, in frigider, pana se pregateste crema. 

Crema: Punem intr-un vas adanc smantana, mixul pentru crema si apa pe care le batem cu mixerul la viteza mica pentru omogenizare, cateva secunde, apoi batem la viteza mare pentru 3 minute. Adaugam iaurtul si mai mixam cateva secunde, pana cand crema devine ferma.

Asamblare si decor: Visinele se scot din compot si se lasa la scurs. Peste blatul de biscuiti scos de la frigider se toarna jumatatea din cantitatea de crema. Incepem sa asezam visinele peste crema (pastram 14-15 visine pentru decor) apoi punem restul de compozitie ramas si nivelam bine.

Mixul pentru sosul de visine se amesteca timp de 2 minute cu 5 linguri de apa rece si 5 linguri de suc din compotul de visine. Decoram prajitura cu visine si turnam in cercuri concentrice sosul obtinut. Tortuletul se lasa la frigider timp de 2-3 ore penru a se inchega apoi se poate servi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca driti un blat mai gros, puteti sa mai adaugati;

2

visinele se lasa la scurs;

3

se pastreaza 14-15 visine pentru decor;

4

se poate orna cu frunze de menta proapata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rapsodie cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher