Rapsodie cu visine

de ela in Prajituri, 10 Noi 2011 | 11914 vizualizari

 

v-am mai spus ca imi plac la nebunie mixurile pentru prajituri de la DR OETKER....la fel de mult imi place sa le mai adaug cate ceva,sa le fac altfel de fiecare data...sotul meu s-a indragostit de prajitura asta,atata a laudat-o :))

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie mix pentru prajitura RAPSODIE CU VISINE de la DR Oetcker
  • 1 pachet biscuiti belvita star cu cacaoa
  • 50 gr unt
  • 1 borcan compot de visine fara samburi de 720ml
  • 200 ml smantana dulce UHT de 32%grasime
  • 200 gr smantana pt frisca de 35%grasime
  • 300 ml apa rece
  • 1 plic intaritor frisca
  • 150 gr iaurt mai gras
  • 1 borcan mic cu gem de visine intregi
  • frisca pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rapsodie cu visine:

Punem biscuitii din cutie si cei de belvita in robotul de bucatarie si ii maruntim.

Punem la scurs visinele din compot.

Punem untul cu 5 linguri din compot intr-un vas,la foc mic si fierbem.Luam vasul de pe foc si amestecam siropul cu biscuitii zdrobiti si omogenizam bine.Punem biscuitii in forma din cutie si nivelam bine.Punem blatul de biscuiti la frigider.

Intr-un bol,punem frisca,smantana si praful de crema din cutie,intaritorul de frisca,apa,si mixam bine.Adaugam iaurtul si mai mixam putin.

Scoatem blatul de la frigider si punem peste el jumatate din crema,peste care punem visine(lasam cateva pentru ornat),apoi punem restul de crema si nivelam bine.Decoram cu visinele ramase.

Punem intr-o craticioara mixul de sos de visine din cutie si amestecam cu 7linguri de suc din compot si lasam pe foc pana se face un sos mai subtire.Cu o lingura punem sosul peste prajitura,ornam dupa gust.Ornam cu frisca,dupa preferinte si dam la rece cateva ore.Servim cu visine din gem si sosul din el.Eu am avut un gem de visine intregi care a avut mai mult lichid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rapsodie cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

aziz 1

11.11.2011, 10:45

vai ce bunaciuneeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

alinutzika 1

11.11.2011, 14:16

ce bine arata!!!

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rasturnata cu visine si frisca