asa cum am promis mai inainte, am revenit cu tarta Quiche Lorraine, o tarta sarata specifica zonei Lorraine din Franta...am vazut mai multe retete dar cam toate respecata aceleasi ingrediente si principiul dupa care se face este in general acelasi ...eu m-am oprit la reteta aceasta care mi-a palcut f mult...a iesit buna....
daca nu aveti facut aluatul brise, va apucati intai de el...ca va ia ceva timp.
apoi: se unge o tava cu diam. de 26 cm cu unt toit, se stropeste cu faina si se asaza coca intinsa , dar sa dea si peste margini. se asaza bine in forma apoi s einteapa aluatul bine cu furculita, inclusuv pe margini. se pune apoi peste aluat o foaie de copt si se toarna 1/2 kg de boabe de fasole...asta pt a tine greutate ca sa se coaca frumos coca. se da la cuptor ul incins la 190grade pt 15 min apoi se scoate, se indeparteaza foaia cu boabele de fasole si s emai lasa 5 minute. cat timp se coace coca, se pregateste umplutura asftel: se pune pancetta/ kaizerul intr-o oala cu apa la fiert, cam 10 min apoi se lasa la racit.
ouale se bat impreuna f bine, se adauga smantana si se omogenizeaza bine, se pune sare, piper si un praf de nucsoara.
cand coca e gata se scoate si se pune intai kaizerul taiat cubulete. peste el se pune cascavalul razuit apoi deasupra ouale batute cu smantana. se da la cuptor cam 20 min la aceeasi temp.
cam asta ar fi Quiche Lorraine....totusi...nu degeaba se spune : cate bordeie atatea obiceie...chair daca mie mi-a palcut aceasta tarta, cred ca ar fi mers excelent daca as mai fi adaugat 2 castraveciori murati...si data viitoare asa am sa fac...adaptare la gustul propriu...n-ai ce face,....