QUICHE LORRAINE

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2011 | 7654 vizualizari

 

asa cum am promis mai inainte, am revenit cu tarta Quiche Lorraine, o tarta sarata specifica zonei Lorraine din Franta...am vazut mai multe retete dar cam toate respecata aceleasi ingrediente si principiul dupa care se face este in general acelasi ...eu m-am oprit la reteta aceasta care mi-a palcut f mult...a iesit buna....

 

INGREDIENTE

  • 350 g aluat Brise- l-am prezentat intr-o reteta anterioara
  • 200 g pancetta sau kaizer
  • 150 g cascaval  Emmental ( reteta originala e cu Gruyere...eu nu am avut...si sincer nici nu stiu cum e...am vazut insa ca se substituie f bine cu Emmental)
  • 1 ou intreg+ 2 galbenusuri
  • 200-300 g smantana( eu am avut smantana super buna , groasa si grasa si am pus doar 200)
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA QUICHE LORRAINE:

daca nu aveti facut aluatul brise, va apucati intai de el...ca va ia ceva timp.

apoi: se unge o tava cu diam. de 26 cm cu unt toit, se stropeste cu faina si se asaza coca intinsa , dar sa dea si peste margini. se asaza bine in forma apoi s einteapa aluatul bine cu furculita, inclusuv pe margini. se pune apoi peste aluat o foaie de copt si se toarna 1/2 kg de boabe de fasole...asta pt a tine greutate ca sa se coaca frumos coca. se da la cuptor ul incins la 190grade pt 15 min apoi se scoate, se indeparteaza foaia cu boabele de fasole si s emai lasa 5 minute. cat timp se coace coca, se pregateste umplutura asftel: se pune pancetta/ kaizerul intr-o oala cu apa la fiert, cam 10 min apoi se lasa la racit.

ouale se bat impreuna f bine, se adauga smantana si se omogenizeaza bine, se pune sare, piper si un praf de nucsoara.

cand coca e gata se scoate si se pune intai kaizerul taiat cubulete. peste el se pune cascavalul razuit apoi deasupra ouale batute cu smantana. se da la cuptor cam 20 min la aceeasi temp.

cam asta ar fi Quiche Lorraine....totusi...nu degeaba se spune : cate bordeie atatea obiceie...chair daca mie mi-a palcut aceasta tarta, cred ca ar fi mers excelent daca as mai fi adaugat 2 castraveciori murati...si data viitoare asa am sa fac...adaptare la gustul propriu...n-ai ce face,....

Daca ti-a placut reteta noastra "QUICHE LORRAINE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

adasev12 1

16.02.2011, 17:58

mamaieelena, cris...multumesc

adry88 1

23.05.2011, 21:30

babi5 1

28.09.2013, 20:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte din cartofi cu bacon