Dovleceii se află printre legumele mele preferate. Cum piaţa nu duce lipsă, chiar dacă este începutul primăverii, de astfel de legume, pentru seara aceasta am preparat acest quiche.
Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Ceapa şi usturoiul se toacă.
Untul şi uleiul de măsline se pun în tigaia încinsă, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc amestecând din când în când. Se adaugă dovleceii, amestecând uşor până când aceştia se înmoaie. Punem cimbru şi busuioc. Se închide focul şi se lasă să se răcească.
Ouăle se bat cu un praf de sare şi piper, se adaugă muştarul şi smântâna .
Foaia de patiserie se întinde în tava de tartă, se pun dovleceii, amestecul de ouă şi mozzarella ruptă. Tava se dă la cuptorul preâncălzit unde se lasă la copt 30 - 40 minute.