Quiche Loraine- este faimoasa reteta frantuzeasca, ce are ca ingrediente principale: bacon afumat, oua si smantana, asezate pe un blat subtire din aluat de patiserie. Reteta poate fi imbogatita insa si cu alte adaosuri precum: branza, cascaval, broccoli, fructe de mare, ciuperci, ceapa, rosii. Este o tarta ce poate fi servita calda sau rece, ca aperitiv sau ca fel principal. Este ideala pentru pranz, cina, pentru pus la pachet sau chiar pentru petreceri. Merge foarte bine servita alaturi de o salata verde.
Blat:
Se mixeaza untul cu galbenusurile si sarea, se adauga faina, apoi apa. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se da la rece 30 minute.
Umplutura:
Broccoli se desface in buchetele mici si se opareste in apa cu sare, timp de 2-3 minute. Se scoate si se pune in apa rece pentru a-si pastra culoarea. Sunca se taie felii si se caleste 2-3 minute in 1 lingura ulei. Se adauga broccoli, se amesteca, se sareaza, pipereaza dupa gust si se opreste focul.
Sosul:
Intr-un bol se bat ouale, se adauga smantana, cascavalul ras, sare, nucsoara si piper dupa gust.
Asamblarea:
Aluatul se intinde in foaie subtire si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, pentru a preveni coacerea inegala. Se adauga amestecul cu broccoli si se toarna sosul cu smantana si oua. Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute.