Pup cu varza

de papabundetot in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2013 | 10473 vizualizari

 

Aceasta e o reteta a copilariei mele…nu am mancat de foarte multi ani,o facea strabunica mea dar si matusa (sora lui tati al meu),aici a si fost norocul meu pentru ca am tot cautat pe internet,am intrebat in stanga si in dreapta si nimeni nu stia,mai ales cu denumirea asta de Pup cu varza :) ,si cand mi-am pierdut orice speranta de a mai gasi reteta m-am gandit sa o intreb si pe draga mea matusa,care culmea ca stia reteta si mi-a dat-o si mie.Este o reteta foarte simpla insa de efect spun eu…daca va place va invit sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 300 ml apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 2 verze medii ca si marime
  • sare,piper
  • 1 ou pentru uns aluatul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pup cu varza:

Am cernut faina intr-un castron mare,am incalzit apa,dar sa nu fie fierbinte,am inmuiat in putina apa drojdia si am lasat-o 10 min deoparte,apoi am pus-o peste restul de faina si am amestecat,am pus usor cate putina apa in timp ce framantam  si am facut un aluat nici foarte moale,nici tare ,care se framanta usor.Am lasat deoparte aluatul sa dospeasca linistit.

Varza am taiat-o marunt,intr-o cratita am pus ulei de rapita,am adaugat varza,sare si piper si am calit varza pana s-a inmuiat.Am dat-o deoparte sa se raceasca complet,daca o puneti calda sau fierbinte se rupe aluatul,asa ca trebuie bine racita.

Aluatul a dospit intre timp,l-am pus pe masa si l-am intins cu sucitorul pana a fost putin mai mare ca si circumferinta decat oala in care urma sa coc,am aranjat aluatul frumos in cratita,am pus apoi varza calita si racita si am tras deasupra marginile de aluat pentru a acoperi complet.

Am uns deasupra cu ou pentru a se rumeni frumos la copt.Cand pupul a fost rumen si frumos,l-am scos din cuptor si l-am lasat la racit.

Merita sa incercati aceasta reteta,este buna si sigur va va placea!

Pofta mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Pup cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

_Alina_ 1

04.11.2013, 07:46

In zona noastra, placintele astea se numesc varzari.

papabundetot 1

04.11.2013, 09:02

Am aflat...noroc ca mi-a dat prin cap sa o intreb si pe matusa mea!

anca_rm 1

04.11.2013, 09:25

tare buna asta , la noi se fac mici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf