Pulpe impanate la cuptor cu cartofi gratinati

de simona119 in Pui, 27 Ian 2012 | 9637 vizualizari

 

Bun de te lingi pe degete :)

 

INGREDIENTE

  • pulpe superioare de pui dezosate
  • 6-7 cartofi mari
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • ulei de masline
  • 200 g cascaval
  • 300 ml smantana lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe impanate la cuptor cu cartofi gratinati:

Pulpele curatate si spalate, asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si cu un catel de usturoi. Asezonati-le cu sare, piper si busuioc si impanati-le cu usturoi. Adaugati putin ulei de masline si apa cat sa le acoperiti, si bagati-le la cuptor pentru 60 minute la 200 grade.

Taiati cartofii in felii subtiri si lasati-i in apa pana sunteti gata sa ii asezati in vas. Intr-o tigaie incinsa bine, adaugati 40 g unt (eu am folosit unt nesarat cu grasime 80%, Lurpak) in care caliti ciupercile. Dupa ce le-ati calit, scoateti-le intr-un bol si adaugati in tigaie, ceapa taiata pe care o rumeniti putin si o rasturnati in bol peste ciuperci. Odata calite ciupercile, puteti incepe sa asamblati cartofii in straturi, intr-un vas termorezistent, uns cu unt. Puneti un strat de cartofi, un strat de ciuperci, putin usturoi si cascaval ras. Continuati acest procedeu pana terminati cartofii (mie mi-au iesit 4 straturi). La sfarsit, bateti ouale si amestecati-le cu restul de cascaval ramas si cu smantana lichida.

Puneti vasul in cuptor pentru 50 minute, la temperatura de 200 grade, si asteptati sa se rumeneasca bine.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Inainte sa asezati cartofii in vas, asezonati-i cu sare si piper 

2

Indicat este sa puneti in amestecul de smantana cat mai mult cascaval, pentru ca acesta sa se rumeneasca la suprafata

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe impanate la cuptor cu cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor cu curry si usturoi