E un fel de mâncare tare bun și gustos și mult mai ușor decât clasica "ciulama"!
Într-o tigaie se încinge ușor uleiul, după care punem cubul de unt la topit (atenție să nu se ardă).
Între timp, tăvălim pulpele (scurse de zeamă) prin făină (nu faceți această operațiune înainte crezând că salvați timp; carnea va face o crustă urâtă și se va pătrunde greu la prăjit).
După ce s-a topit untul punem bucățile de carne în tigaie și le rumenim pe fiecare parte (se vor "auri).
După ce carnea a prins crustă aurie, punem supa, treptat. Acoperim și lăsăm să fiarbă! Când cantitatea de lichid s-a redus la jumătate (și carnea este deja fiartă) punem morcovul fiert ras fin și laptele, puțin câte puțin și așteptăm ca sosul să se lege.
Potrivim gustul de sare și piper.
La sfârșit (după ce oprim focul) ornăm cu pătrunjel tocat.
Servim mâncarea caldă, cu mămăliguță, ardei iuți sau mujdei.
Poftă bună!
1
Dacă nu aveți supă concentrată de pui puteți folosi supă de legume sau 1 cub de Knorr și o cantitate suficientă de apă caldă (căt să acopere carnea).
2
Morcovul este opțional.
3
Laptele trebuie să fie fiert înainte (să nu se brânzească în preparat).