Aceasta reteta mi-a facut cu ochiul de cand am vazut-o.https://www.bucataras.ro/retete/pui-cu-masline-si-lamaie-83691.html. Cu scuzele de rigoare ca inca nu stiu daca pe autoarea ei o cheama Mimi sau Rahela, cu modificarile facute de mine, pe ici ,pe colo, prin punctele esentiale ;),adica pulpele inferioare le-am schimbat cu unele superioare(ca de alea aveam prin congelator),condimentele le-am adus catre zona mediteraneana, am scos ceapa din decor si le-am pregatit la Multicooker pentru simplu motiv ca nu am avut curaj sa pornesc cuptorul pe canicula.
Presaram pulpele spalate, curatate si scurse cu sare, piper si oregano uscat. Le lasam 15 minute la rece, apoi le punem la Multicooker impreuna cu lingura de ulei pe modul Fry. Le lasam pana se rumenesc pe ambele parti, apoi adaugam sosul de rosii, lamaia, maslinele si zaharul.
Adaugam putin piper, oregano si schimbam pe modul Bake, 180 de grade, pana sosul se leaga.