Drob de pui

de Catalina L in Pui, 10 Mai 2019 | 2964 vizualizari

 

 "Retete pentru mese in familie"
O reteta facuta de sarbatoarea Pastelui.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/drob-de-pui.html

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de ficat de pasare
  • 300 gr de piept de pasare afumat
  • 5 cepe mijlocii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • sare , piper
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 2 linguri bulion concentrat de rosii
  • 1 legatura mica de patrunjel proaspat
  • 1 ou
  • 2 felii de paine
  • 3-4 oua fierte tari
  • 4 linguri de pesmet
  • 20 g de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui:

Fierbeti 3-4 oua timp de 10 minute in apa cu sare (in functie de tava de chec folosita).

Curatati si spalati legumele.

Tocati ceapa si usturoiul marunt.

Curatati si spalati ficatul. Taiati ficatul si pieptul de pui bucatele.

Reveniti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit cu pudra de paprika.

Adaugati ficatul (daca folositi piept de pui crud adaugati-l ) si sautati impreuna 10 minute.

Adaugati carnea afumata, patrunjelul tocat, painea inmuiata in apa (sau lapte), scursa bine si faramitata.

Reveniti 5 minute, amestecand bine.

Lasati sa se raceasca si dati totul prin masina cu carne. Adaugati un ou crud, bulionul concentrat de rosii, sare , piper si amestecati bine.

Ungeti cu unt forma de chec.

Puneti jumatate din compozitia cu carne, plantati ouale in lungime si acoperiti-le cu carnea ramasa.

Pudrati cu pesmet si puneti un pic de unt deasupra.

Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 40 de minute.

Lasati sa se raceasca si dati forma la rece.

Scoateti din forma a 2a zi.

Taiati-l felii si serviti rece cu muraturi sau cruditati.

Este buna si cald cu o salata verde sau de cartofi - reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

ieri la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de pui cu masline